Home

Termék kategóriák

Nyelv választó

English Croatian Czech German Italian Polish Romanian Russian Hebrew Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Hungarian

ÚJ TERMÉKÜNK!

Akik itt vannak!

Oldalainkat 8 vendég böngészi
Szalma PDF Nyomtatás E-mail

Szalma

Hazánkban az állattenyésztés visszaszorulása miatt egyre nagyobb mennyiségű szalma válik feleslegessé. Ezért egyre többen foglalkoznak a szalma felhasználásának ésszerű megoldásaival. Vannak, akik visszaszántják a földbe, ezáltal némileg frissítik a talaj minőségét.

Sokan eltüzelik a szalmájukat, így csökkentve otthonuk, épületeik fűtési költségeit. Ennek köszönhetően megjelentek a piacon a kimondottan szalma tüzelésére kifejlesztett kazánok. Mára már léteznek olyan kazánok is, amikben egész körbálákat lehet eltüzelni.

Azonban ha már ésszerű döntésként fűtési célra használjuk fel a felesleges szalmánkat, talán a legjobb megoldásnak az tűnik, hogy brikettet készítünk belőle.

Szalma brikett felhasználása


1., Fűtőanyag - Környezetbarát és gazdaságos tüzelőt állíthat elő saját kis üzemében. A biobrikett „hulladék” mezőgazdasági anyagokból készül, nagy a fűtőértéke. Az egyik leg szélesebb körben felhasználható tüzelő, alkalmas minden vegyes tüzelésű rendszerbe, pl. kazánban, kandallóban, vagy hagyományos kályhában.

Amit tudni érdemes a brikett égetéséről: - A szalma brikett térfogata az égés során 1,5 - 2-szeresére nő, ezért nem szabad a tűzteret teljesen megpakolni brikettel, csak maximum feléig. A begyújtás hasonló, mint a szénnél vagy keményfánál, alul vagy felül éppúgy gyújtós szükséges. A fűtés során nagyon fontos a levegő szabályozása: amikor a szalma brikett felizzott, kevés levegőt igényel a tartós égéshez.

A szalma brikett fűtőértéke azonos egyes tűzifa-félékkel, a fűtés során mégis a szénnel történő fűtési módot javasolt alkalmazni.
A szalma brikett égése során a fához képest több hamu marad (kb.7-8%), amely a szerkezetéből adódóan jó hőtartó képességekkel rendelkezik, ill. tovább felhasználható. A szalma brikett hamuja alkalmas a föld ásványi anyag tartalom pótlására. Így mindent felhasználtunk a brikettünkből, ez a 100%-os felhasználás, mikor nem keletkezik hulladék.
2., Alom - Alkalmas nagyobb testű állatok (ló, szarvasmarha stb.), szárnyasok (pl. pulyka) és kisállatok (nyúl, aranyhörcsög stb.) számára. Összetevő: 100%-ban aprított szalmából (portalanítva), 5 cm átmérőjű, kb. 1-1,5 cm vastag "tallér" formában.

Az alom felhasználás előnyei:


1 kg préselt szalma alom közel 10 liter folyadékot képes magába szívni, így sokkal kevesebb szükséges belőle, mint a szálas, bálázott szalmából. Könnyebb raktározás, költségkímélő mozgatás, időmegtakarítás. A keletkezett trágya lényegesen kevesebb helyett és kezelést igényel. Higiénikusabb állattartás. Csomagolás a vevő igényéhez igazodva: zsákban, big-bag-ben, ömlesztve stb. Több szempontból sokkal gazdaságosabb megoldás az eddig megismert módszereknél!
 

Az Ön véleménye

Értékelje új weblapunkat!
 

Itt talál meg bennünket!

Ügyintézési idő

Hétfő

8.00 - 16.00

Kedd

8.00 - 16.00

Szerda

8.00 - 16.00

Csütörtök

8.00 - 16.00

Péntek

8.00 - 16.00


Kérjük, ha ettől eltérő időpont felel meg önnek, egyeztessen kollégánkkal!