Home Cégünkről Partnereink

Termék kategóriák

Nyelv választó

English Croatian Czech German Italian Polish Romanian Russian Hebrew Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Hungarian

ÚJ TERMÉKÜNK!

Akik itt vannak!

Oldalainkat 12 vendég böngészi
Szalma PDF Nyomtatás E-mail

Szalma

Hazánkban az állattenyésztés visszaszorulása miatt egyre nagyobb mennyiségű szalma válik feleslegessé. Ezért egyre többen foglalkoznak a szalma felhasználásának ésszerű megoldásaival. Vannak, akik visszaszántják a földbe, ezáltal némileg frissítik a talaj minőségét.

Sokan eltüzelik a szalmájukat, így csökkentve otthonuk, épületeik fűtési költségeit. Ennek köszönhetően megjelentek a piacon a kimondottan szalma tüzelésére kifejlesztett kazánok. Mára már léteznek olyan kazánok is, amikben egész körbálákat lehet eltüzelni.

Azonban ha már ésszerű döntésként fűtési célra használjuk fel a felesleges szalmánkat, talán a legjobb megoldásnak az tűnik, hogy brikettet készítünk belőle.

Szalma brikett felhasználása


1., Fűtőanyag - Környezetbarát és gazdaságos tüzelőt állíthat elő saját kis üzemében. A biobrikett „hulladék” mezőgazdasági anyagokból készül, nagy a fűtőértéke. Az egyik leg szélesebb körben felhasználható tüzelő, alkalmas minden vegyes tüzelésű rendszerbe, pl. kazánban, kandallóban, vagy hagyományos kályhában.

Amit tudni érdemes a brikett égetéséről: - A szalma brikett térfogata az égés során 1,5 - 2-szeresére nő, ezért nem szabad a tűzteret teljesen megpakolni brikettel, csak maximum feléig. A begyújtás hasonló, mint a szénnél vagy keményfánál, alul vagy felül éppúgy gyújtós szükséges. A fűtés során nagyon fontos a levegő szabályozása: amikor a szalma brikett felizzott, kevés levegőt igényel a tartós égéshez.

A szalma brikett fűtőértéke azonos egyes tűzifa-félékkel, a fűtés során mégis a szénnel történő fűtési módot javasolt alkalmazni.
A szalma brikett égése során a fához képest több hamu marad (kb.7-8%), amely a szerkezetéből adódóan jó hőtartó képességekkel rendelkezik, ill. tovább felhasználható. A szalma brikett hamuja alkalmas a föld ásványi anyag tartalom pótlására. Így mindent felhasználtunk a brikettünkből, ez a 100%-os felhasználás, mikor nem keletkezik hulladék.
2., Alom - Alkalmas nagyobb testű állatok (ló, szarvasmarha stb.), szárnyasok (pl. pulyka) és kisállatok (nyúl, aranyhörcsög stb.) számára. Összetevő: 100%-ban aprított szalmából (portalanítva), 5 cm átmérőjű, kb. 1-1,5 cm vastag "tallér" formában.

Az alom felhasználás előnyei:


1 kg préselt szalma alom közel 10 liter folyadékot képes magába szívni, így sokkal kevesebb szükséges belőle, mint a szálas, bálázott szalmából. Könnyebb raktározás, költségkímélő mozgatás, időmegtakarítás. A keletkezett trágya lényegesen kevesebb helyett és kezelést igényel. Higiénikusabb állattartás. Csomagolás a vevő igényéhez igazodva: zsákban, big-bag-ben, ömlesztve stb. Több szempontból sokkal gazdaságosabb megoldás az eddig megismert módszereknél!
 

Az Ön véleménye

Értékelje új weblapunkat!
 

Itt talál meg bennünket!

Ügyintézési idő

Hétfő

8.00 - 16.00

Kedd

8.00 - 16.00

Szerda

8.00 - 16.00

Csütörtök

8.00 - 16.00

Péntek

8.00 - 16.00


Kérjük, ha ettől eltérő időpont felel meg önnek, egyeztessen kollégánkkal!