Home Híreink Negyedik alkalommal rendezték meg az InnoLignum szakvásárt Sopronban

Termék kategóriák

Nyelv választó

English Croatian Czech German Italian Polish Romanian Russian Hebrew Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Hungarian

ÚJ TERMÉKÜNK!

Akik itt vannak!

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Negyedik alkalommal rendezték meg az InnoLignum szakvásárt Sopronban PDF Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 6. és 8. között színvonalas szakmai és családi programokkal, ingyenes szakmai tréningekkel, termékbemutatókkal és ingyenesen igénybevehető szakmai tanácsadással fogadta látogatóit az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat.

Idén immár negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a szakemberek, diákok, családosok, vagy éppen a városba látogató turisták előtt az évről-évre jelentős sikernek örvendő szakmai expo.

A rendezvény három napon át mintegy 80 hazai és külföldi kiállítóval

7000 négyzetméteren várta a látogatókat. Az erdészeti és faipari vállalkozások, illetve szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása mellett kiváló fórumot nyújtott az erre az időszakra szervezett szakmai konferenciák számára, a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolására, összekapcsolva azt a város kulturális és idegenforgalmi programjának fejlesztésével.

Az esemény rangját jelzi, hogy a hivatalos megnyitón Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, dr. Fodor Tamás, a város polgármestere és dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora is köszöntőben méltatta a szakmai rendezvény sikereit.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszönetet mondott Sopron városának és a Sopron Holdingnak, hogy sikeresen tette hagyománnyá a szakkiállítást és szakvásárt, amit a negyedik alkalom is bizonyít. Sopron felismerte az egyetemmel való együttműködés jelentőségét, a sikeres kiállítás szorosan Sopronhoz tartozik, itt a helye Sopronban - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Azt is kiemelte, hogy a válságos időszak közepette még inkább fontos a vásár és szakkiállítás sikere, miért köszönet jár a vállalkozóknak, akik fontosnak tartják, hogy jelen legyenek.

Firtl Mátyás képviselő elmondta: ma a sárvári 3 napos frakcióülésről tartotta fontosnak eljönni a megnyitóra éppen azért, hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik a vásár és szakkiállítás létrejöttéért dolgoztak, a vállalkozóknak, akik kiállítanak. A vállalkozók biztosítják ma Magyarországon nagyrészt a családok megélhetését, ezért az, hogy ők fejlesztenek, megmutatkoznak mégiscsak az építkezésnek egy alapját jelenti. Firtl Mátyás azt is kiemelte, hogy a városnak, az egyetemnek érezhető a szakmára gyakorolt vonzásereje, mert a faipari és erdészeti szakma láthatóan kötődik Sopronhoz, hiszen sokan vannak, akik éppen az Alma Mater-hez hozzák vissza azt a tudást, amit vállalkozóként továbbfejlesztettek. A rendezvénysorozat azt is bizonyítja, hogy a soproni egyetemen szerzett tudással el lehet jutni a szakma magas szintjeire, lehet fejlődni.. Rangot ad a városnak és az egyetemnek is a szakmai seregszemle, mint ahogyan az is, hogy regionális szerepet is betölt a vásár, továbbá, hogy külföldiek is jelen vannak. Az erdőgazdálkodás, a faipari tevékenységek, a környezetvédelem, az innováció,a kretivítás mind minőségében jelenik meg, ami Sopront az erdészet és a faipar központjává teszi. Firtl Mátyás azt is hangsúlyosta, hogy mindazt, amit a szakmájuk érdekében tesznek a vállalkozók egyben a fejlődés érdekében is teszik.

Ez a vásár azért Soproné, mert itt van jelen az a szakmai bázis, a város és az egyetem részéről az az elkötelezettség, amely a rendezvény sikeréhez kell - mutatott rá megnyitó beszédében Dr. Fodor Tamás polgármester is. - Az évente megrendezett vásáron a faipari és az erdészeti szakma képviselői mindig a legújabb, legkorszerűbb technológiákkal ismerkedhetnek meg, amelyek az iparban megjelennek. A város azért is tartja fontosnak a megrendezését, mert mindenki számára kiváló lehetőséget kínál az ismeretek bővítésére. A város polgármestere köszöntőjében hozzátette: A rendezvény a hallgatók számára lehetőséget ad, hogy betekintsenek a legfejlettebb technológiákba, az oktatóknak elméleti és gyakorlati szakmai továbbképzést is jelent olyan időkben, amikor a technikai fejlődés óriási léptékű. Az itt felvonultatott tudás, technológia ismerete elengedhetetlen a verseny által megkövetelt kihívásnak való megfelelésben.

Pontosan 50 évvel ezelőtt alapították az Erdészeti és Faipari Egyetemet, ami lehetővé tette, hogy hivatalosan is megalakuljon a Faipari Mérnöki Kar. A napokban ünnepeljük a faipari mérnökképzésnél egyébként fiatalabb, önálló Faipari Mérnöki Kar megalapításának 50. évfordulóját. 1962-ben, amikor átadták az első faipari mérnöki okleveleket, Sopron az erdészet fellegvára mellett a faipar fellegvárává vált. Az a fejlődés, amit a kar azóta befutott, látványos és impozáns, köszönhetően a kar oktatóinak és végzett hallgatóinak. A szakvásár létrejötte is e siker bizonyítéka - hangsúlyozta megnyitó beszédében Dr. Faragó Sándor professzor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, aki megköszönte munkatársainak a szervezésben való részvételt, a városnak az együttműködést. Az egyetem rektora a jubileum kapcsán a vásári közönség figyelmébe ajánlotta a kar szakmai tudományos rendezvényeit, csakúgy, mint a 21 labort magába foglaló laborkomplexum és az egyetemi látogatóközpont szepteber 8-i avatóünnepségét. Az új létesítmények, amelyek az egyetem életében az egyik legnagyobb beruházást jelentették, mint mondotta, nemcsakaz egyetem, de a város büszkeségei is lesznek.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
 

Az Ön véleménye

Értékelje új weblapunkat!
 

Itt talál meg bennünket!

Ügyintézési idő

Hétfő

8.00 - 16.00

Kedd

8.00 - 16.00

Szerda

8.00 - 16.00

Csütörtök

8.00 - 16.00

Péntek

8.00 - 16.00


Kérjük, ha ettől eltérő időpont felel meg önnek, egyeztessen kollégánkkal!

Tisztelt Látogató!

Weboldalunkon négy fő üzletágunk és azoknak termékeit, hozzájuk tartozó szolgáltatásainkat találja meg. Amennyiben weboldalunkon hibát észlel, kérem jelezze elérhetőségeinken. Köszönjük.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Tisztelettel

Kretzer 2002 Kft.
Általános információk
Bezárom